Hotline
+905421105401

Müzik Terapisi Eğitimi

Ana Sayfa / Eğitimler / Eğitim Detay

Müzik Terapisi Eğitimi

Müzik terapi, bireylerin zihinsel, fiziksel, duygusal ve ruhsal sağlığını korumak ve onarmak için müzik ve müziğin elementlerinin müzik terapistler tarafından ustaca kullanımıdır.

Satın Al

MÜZİK TERAPİSİ EĞİTİMİ

Müzik terapi, bireylerin zihinsel, fiziksel, duygusal ve ruhsal sağlığını korumak ve onarmak için müzik ve müziğin elementlerinin müzik terapistler tarafından ustaca kullanımıdır. Müzik terapide kullanılan yöntemler sayesinde birey ile terapötik bir ilişki kurularak etkileşim, öz farkındalık, öğrenme, kendini ifade etme, iletişim ve kişisel gelişimi kolaylaştırmak amaçlanır.

Müzik terapi aktif yöntemler ve pasif yöntemler olmak üzere iki şekilde yapılabilir. Pasif yöntemlerde kişiye müzik dinletilerek terapi süreci oluşturulurken aktif yöntemlerde kişi müziğin içine dahil edilir.

Müzik Terapi sürecinden faydalanacak bireylerde bir müzik yeteneği aranmaz.

Müzik Terapi Yöntemleri Nerelerde Uygulanır?

Müzik Terapi okullarda, kliniklerde, hastanelerde, bakım evlerinde, gündüz bakım evlerinde, darülacezelerde, huzurevlerinde, hapishanelerde, toplum merkezlerinde, kurumlarda ve özel muayenehanelerde kullanılmaktadır.

Müzik Terapi eğitimi ile müziğin insan bedenine ruhuna ve zihnine etkilerini kanıta dayalılık ilkesiyle öğrenebileceğimiz bu eğitimde:

Eğer bir ruh sağlığı çalışanı iseniz; müzik terapi eğitimi ile öğrendiğiniz teknikler sayesinde danışanlarınıza çok daha etkili çalışmalar yaparak danışanın kendinde ulaşmasını beklediğiniz hedeflere farklı bakış açıları kazandırarak ulaştırabileceksiniz.

Eğer bir öğretmenseniz; sınıfınızdaki öğrencilere grup bilinci ve empati kazandırarak sınıf dinamiğinde pozitif etki yaratabilir, birbirine güvenen yardımcı olan dinleyen ve anlayan bir sınıf ortamı yaratabilirsiniz.

Eğer doktorsanız, hastalarınıza/danışanlarınıza müziği kullanarak tedaviye destek olacak tekniklerle yardımcı olabilir, kişiye hastalıkla/ağrıyla mücadele etmesini kolaylaştırıcı yöntemler uygulayabilirsiniz.

Eğer müzik bölümü lisans veya yüksek lisans bölümü mezunuysanız, eğitim sonrası edindiğiniz bilgiler doğrultusunda bir müzisyen olarak eklektik bir şekilde müziği kullanabilecek, okullarda, huzurevlerinde, rehberlik araştırma merkezlerinde, özel eğitim merkezlerinde kurumsal firmaların motivasyonel ve takım çalışmaları uygulamalarında müziği etkin bir şekilde kullanabilecek; doktor, psikolog, psikiyatrist gibi sağlık meslek çalışanları ile de ortak çalışmalar yapabileceksiniz.

Müzik Terapi Eğitiminden Kimler Faydalanabilir?

  • Depresyon, DEHB (Dikkat Eksikliği ve Hiperaktivite Bozukluğu) bipolar bozukluk, stres ve kaygı veya bir dizi zihinsel sağlık bozukluğu gibi zihinsel sağlık konularına sahip olan (çocuklardan yaşlılara kadar) herkes.
  • Gelişimsel ve / veya öğrenme özürlü bireyler (otizm spektrum bozuklukları)
  • Alzheimer ve yaşlanmaya bağlı diğer hastalıklara sahip yaşlı yetişkinler (Demans, Parkinson hastalığı gibi)
  • Kemoterapi dolayısıyla duygusal sıkıntı ve fiziksel ağrı ile uğraşan kişiler
  • Madde bağımlılığı ve maddenin kötüye kullanımı ile ilgili olanlar
  • Beyin yaralanmalarından kurtulan bireyler (Son dönemler için verilebilecek bir örnek olarak, ünlü Kongre Üyesi Gabrielle Gifford’un uğradığı suikast girişiminden sonra iyileşmesi)
  • Bedensel engelli herkes
  • Astımlı bireyler
  • Yatan ağrılı hastalar (akut ya da kronik)
  • Uykuyu düzenlemek ve prematüre bebeklerin ağırlığını arttırmada

Ayrıca tamamen sağlıklı bireylerde, kendini gerçekleştirme ve ruh sağlığını güçlendirme amaçlı:

  • Motivasyon sağlamada
  • Fiziksel hareketlendirme
  • Duygusal destek sağlamada
  • Kendini ifade etmede kullanılır.

Müzik Terapisi Eğitimi

image
Eğitmen

Canlı Chat Etkin
Satın Al

Sizi Aramamızı İster misiniz?

Başvuru formunu doldurun eğitimler ile ilgili bilgi vermek için kısa sürede size ulaşalım.